Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 3η ενότητα: Αναπτυξιακοί κλάδοι της οικονομίας

Μασουράκης Μιχάλης, Βλάχος Γιώργος, Σιγάλα Μαριάννα, Χρήστου Ευάγγελος, Μπρας Ιωάννης, Γράτσος Γεώργιος, Διακουλάκη Δανάη, Στάθης Ευάγγελος

29 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 01:34:42 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 1366

Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διοργάνωσε ανοιχτή συζήτηση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, η οποία φιλοξενήθηκε στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας κατά τις απογευματινές ώρες και των δύο ημερών. Πρόκειται για την ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής», στην οποία κλήθηκαν να μετάσχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Οι συμμετέχοντες εισηγητές παρουσίασαν τις απόψεις τους σχετικά με τις πολιτικές που προτείνεται να ακολουθηθούν, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον στη χώρα μας με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στην τρίτη ενότητα της εκδήλωσης, οι ομιλητές ανέπτυξαν τις προτάσεις τους σχετικά με τον πυλώνα «Αναπτυξιακοί κλάδοι της οικονομίας»:

Γιώργος Βλάχος «Περί μίας εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και τα τρόφιμα»

Μαριάννα Σιγάλα / Ευάγγελος Χρήστου «Από τον μαζικό τουρισμό στον τουρισμό της εμπειρίας»

Ιωάννης Μπράς «Προορισμός και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας»

Δρ. Γεώργιος Γράτσος «Αναπτυξιακή εθνική ναυτιλιακή στρατηγική»

Δανάη Διακουλάκη «Ο ενεργειακός τομέας στην Ελλάδα της κρίσης: προκλήσεις και προοπτικές»

Ευάγγελος Στάθης «Η ανταγωνιστικότητα των δυναμικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας: Η αναγκαιότητα για διασύνδεση των στρατηγικών ανάπτυξης»

Συντονισμός: Μιχάλης Μασουράκης

Η ανοιχτή συζήτηση «Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής» διοργανώθηκε σε συνέχεια της έκδοσης συλλογικού τόμου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (Φεβρουάριος 2014) υπό την επιμέλεια του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου της Μιχάλη Μασουράκη και του Γενικού Γραμματέα της Καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν τα άρθρα του τόμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hba.gr
 

Μασουράκης Μιχάλης Chief Economist, ΣΕΒ

Ο Μιχάλης Μασουράκης είναι Chief Economist στο ΣΕΒ.

Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (1975). Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο American University, Washington DC (MA, 1979) και στο Graduate Center of the City University of New York (PhD, 1983).

Διετέλεσε Λέκτορας Οικονομικών στο Hunter College, New York (1981-1983), Οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1983-1987), Οικονομολόγος στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1987-1996) και Σύμβουλος στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (1994-1996).

Στην περίοδο 1988-1996 διετέλεσε Αναπληρωματικό Μέλος στην Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Διετέλεσε, επίσης, Μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την περίοδο 2000-2004. Διετέλεσε Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών στην Alpha Bank στην οποία εργαζόταν από το 1996.

Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Βλάχος Γιώργος Επίκουρος Καθηγητής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Πολιτικής Αγροτικών Συστημάτων, Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο Γιώργος Βλάχος είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος MSc από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων στην Αγροτική Πολιτική και Διδακτορικού Διπλώματος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως μέλος σε ερευνητικά προγράμματα με επίκεντρο την αγροπεριβαλλοντική πολιτική της ΕΕ, τη σχέση γεωργίας περιβάλλοντος αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη. Διετέλεσε στέλεχος του Οργανισμού Πιστοποίησης και Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων. Είναι, σήμερα, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο "Περιβαλλοντική διαχείριση και πολιτική αγροτικών συστημάτων". Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης WWF Ελλάς.

Σιγάλα Μαριάννα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Υπηρεσιών στον Τουρισμό, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

H Δρ. Μαριάννα Σιγάλα κατέχει την θέση της Αναπληρώτριας καθηγήτριας στην «Διοίκηση Υπηρεσιών στον Τουρισμό» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου διδάσκει μαθήματα σχετικά με τη διοίκηση υπηρεσιών και τη διοίκηση και ανάπτυξη τεχνολογικών εφαρμογών (π.χ. e-commerce) στον τουρισμό. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και δούλεψε στην τουριστική βιομηχανία στην Σαντορίνη. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα και κατόπιν στην Μεγάλη Βρετανία, όπου και έζησε και εργάστηκε-δίδαξε για 5 χρόνια (στο University of Westminster και University of Strathclyde) πριν επιστρέψει στην Ελλάδα (στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου) το 2004. Στις σπουδές της περιλαμβάνονται: Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (Bachelor of Arts in Business Administration) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιχειρηματική Ανάλυση (Postgraduate Diploma in Business Analysis) από το University of Lancaster, Μεταπτυχιακό στο Τουριστικό Μάνατζμεντ (Master in Science Tourism Management) από το University of Surrey, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Eκπαίδευση (Certificate in Advanced Academic Studies) από το University of Strathclyde, και Διδακτορικό στην Διοίκηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και στην Οργάνωση και Διοίκηση Λειτουργιών στον Ξενοδοχειακό κλάδο (Doctor of Philosophy in Information and Communication Τechnologies and in Hospitality Operations Management) από το University of Surrey.

Η Δρ. Σιγάλα έχει εργαστεί σε διοικητικές θέσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, έχει διδάξει σαν επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια και ξενοδοχειακές σχολές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Κύπρου, της Ισπανίας, του Ιράν και παράλληλα ασχολείται με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον κλάδο του ξενοδοχειακού και τουριστικού μάνατζμεντ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σαν ειδικός ερευνητής ή σαν επιστημονικός υπεύθυνος σε περισσότερα από δέκα διεθνή και πολλά άλλα εθνικά ερευνητικά προγράμματα στον χώρο του τουρισμού, του μάνατζμεντ ΤΠΕ και της τουριστικής εκπαίδευσης.

Το ερευνητικό και επιστημονικό της έργο αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά όπως επίσης και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλούσιο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται τέσσερα βιβλία στα αγγλικά: (1) Information and Communication Technologies in Tourism and Hospitality: applications and management; (2) Global Cultural Tourism: management, implications and cases, (3) Information and Communication Technologies in Tourism, και (4) Social Media in Travel, Tourism and Hospitality: Theory, practice and cases. Επίσης, έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 200 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά (journals) και σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Υπήρξε επίσημη προσκεκλημένη ομιλητής (keynote speaker) σε περισσότερα από τριάντα διεθνή συνέδρια και συμμετέχει στην κριτική επιτροπή 23 διεθνών επιστημονικών περιοδικών.

Είναι συν-εκδότρια (co-editor) του διεθνούς ακαδημαϊκού περιοδικού Managing Service Quality και εκδότρια του διεθνούς περιοδικού Journal of Hospitality and Tourism Cases. Είναι, επίσης, πρόεδρος του ICHRIE Johnson & Wales Case Study Competition & Publication Series.

Είναι τακτικό μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών οργανώσεων και ενώσεων όπως: IFITT (International Federation of IT in travel and Tourism), International Association of Scientific Experts in Tourism (A.I.E.S.T.), International Council for Hospitality, Restaurant and Institutional Education (I-C.H.R.I.E.), European Council for Hospitality, Restaurant and Institutional Education (EuroCHRIE), European Operations Management Association (EUROMA). Διετέλεσε ως εκλεγμένη πρόεδρος του EuroCHRIE όπως επίσης και εκλεγμένο μέλος του διοικητικού συμβουλίου και της εκτελεστικής επιτροπής του I-CHRIE. Επίσης είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του IFITT (Director of Marketing) και του διοικητικού συμβουλίου του I-CHRIE (Director of Research).

Χρήστου Ευάγγελος Καθηγητής Τουριστικού Marketing - Aναπληρωτής Πρόεδρος, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Ο Δρ. Ευάγγελος Χρήστου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στο Τουριστικό Μάρκετινγκ από το Aberystwyth University (Wales),  μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων επίσης από το University of Wales, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάνατζμεντ  από το Leicester University, μεταπτυχιακό δίπλωμα στο Μάρκετινγκ από το Chartered Institute of Marketing, και πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας από το Anglia Ruskin University. Έχει την ιδιότητα του Chartered Marketer και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με το μάρκετινγκ τουριστικών προορισμών και επιχειρήσεων, τον οινοτουρισμό και το μάρκετινγκ οίνου, τον πολιτιστικό τουρισμό, το μάρκετινγκ μέσω του Διαδικτύου, καθώς και με την τουριστική εκπαίδευση.

Από το 2011 είναι Καθηγητής Τουριστικού Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (στην Κατεύθυνση Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Φιλοξενίας) του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Διατέλεσε Επίκουρος Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2005 έως το 2011. Έχει πολύχρονη διδακτική εμπειρία (σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο) σε αντικείμενα μάρκετινγκ και μάνατζμεντ τουρισμού τόσο στην Ελλάδα (στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελάδος, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και στο Τ.Ε.Ι. Σερρών) όσο και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (στο Universita di Bolzano της Ιταλίας, στο Universite de Lyon ΙΙΙ και στο Institut Paul Bocuse της Γαλλίας και στο National Chia-Yi University της Ταϊβάν). Επίσης, έχει επιβλέψει διδακτορικές διατριβές σε αντικείμενα του τουριστικού μάρκετινγκ και της τουριστικής εκπαίδευσης.

Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με ανώνυμους κριτές, περισσότερες από 60 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ανώνυμους κριτές, και συμμετοχή σε 27 εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα (εκ των οποίων σε 8 ως επιστημονικός υπεύθυνος). Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει 2 αυτοδύναμα βιβλία στα Ελληνικά, 1 βιβλίο σε συνεργασία με δύο συναδέλφους του στα Αγγλικά, 4 μονογραφίες, 14 κεφάλαια σε διεθνή συλλογικά έργα, επιμέλεια 9 τόμων πρακτικών διεθνών συνεδρίων, 4 πανεπιστημιακά συγγράμματα στα Ελληνικά και 4 πανεπιστημιακά συγγράμματα στα Αγγλικά.

Στο δημοσιευμένο του έργο έχουν γίνει 573 αναφορές από άλλους ερευνητές, συμμετέχει στην συντακτική επιτροπή 26 επιστημονικών περιοδικών με κριτές, υπήρξε πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής 12 διεθνών συνεδρίων, και μέλος της επιστημονικής επιτροπής 54 διεθνών συνεδρίων. Είναι υπεύθυνος έκδοσης (Editor) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με κριτές Tourismos Journal και υπεύθυνος έκδοσης βιβλιοκριτικών (Book Reviews Editor) του επιστημονικού περιοδικού με κριτές Managing Service Quality. Για το επιστημονικό και στο συγγραφικό του έργο έχει βραβευτεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (World Tourism Organisation ), από τον διεθνή εκδοτικό οίκο Emerald , και από την Ένωση Δημοσιογράφων & Τουρισμού Ελλάδος. Επίσης, έχει λάβει την ανώτατη τιμητική διάκριση του EuroCHRIE.

Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε ανώτερες διοικητικές θέσεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε ταξιδιωτικούς οργανισμούς και σε εταιρίες συμβούλων μάρκετινγκ και έρευνας αγοράς στην Ελλάδα και στη Μεγάλη Βρετανία.

Μπρας Ιωάννης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.

Ο Ιωάννης Μπρας ξεκίνησε την καριέρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού πρώτα είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του ως πολιτικός μηχανικός BEng (hons) Structural Engineering with Architecture και μηχανικός διαχείρισης έργου MSc in Project Management, από το Πανεπιστήμιο του Manchester και UMIST αντίστοιχα. Μέσα από διαφορετικά πόστα ευθύνης, όπως αυτοχρηματοδοτούμενα έργα και Risk management στο κλείσιμο πυρηνικών αντιδραστήρων κατάφερε να πάρει αρκετές γνώσεις και εμπειρίες συνεργαζόμενος με τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου.

Μετά την επιστροφή του το 2002 στην Ελλάδα, εργάστηκε στην ανάπτυξη ακινήτων και εμπορικών κέντρων, καθώς και στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών project management και την ανάπτυξη νέων επενδυτικών έργων.

Από το 2010 βρίσκεται στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στην αρχή ως Διευθύνων Σύμβουλος και από το 2012 και ως Πρόεδρος και οι κύριοι στόχοι του είναι μεταξύ άλλων, ο Στρατηγικός σχεδιασμός και η ανάπτυξη του Λιμένος Ηρακλείου με έμφαση στην κρουαζιέρα και την ανάπτυξη σχέσεων με όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλουν στην εξωστρέφεια και πολλαπλασιαστικότητα του κομβικού σημείου του Λιμανιού στην Μεσόγειο.

Γράτσος Γεώργιος Πρόεδρος, Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Ο Γεώργιος Α. Γράτσος είναι Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Αντιπρόεδρος της HELMEPA και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Είναι πλοιοκτήτης (Πρόεδρος της STANDARD BULK TRANSPORT CORP.) και Ναυπηγός απόφοιτος του ΜΙΤ και με διδακτορικό για τις ναυτιλιακές αγορές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης, είναι μέλος σε διάφορους Ελληνικούς και διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς.

Διακουλάκη Δανάη Χημικός Μηχανικός - Καθηγήτρια, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Η Δανάη Διακουλάκη είναι Καθηγήτρια ΕΜΠ (2007-) στην επιστημονική περιοχή της Οικονομικής Ανάλυσης και Λήψης Αποφάσεων και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ. Διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ (1974). Εργάσθηκε στη βιομηχανία και το ΠΕΡΠΑ (Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε). Διδάκτωρ Μηχανικός ΕΜΠ (1988).

Ερευνητικά δραστηριοποιείται κυρίως σε θέματα Ενεργειακής και Περιβαλλοντικής Οικονομίας με στόχο την ανάλυση ενεργειακών συστημάτων και την προώθηση καινοτόμων ενεργειακών τεχνολογιών, φιλικών προς το περιβάλλον. Στην κατεύθυνση αυτή έχει αναπτύξει δραστηριότητα στον τομέα του ενεργειακού σχεδιασμού, της αποτίμησης των εξωτερικών οικονομιών των ενεργειακών τεχνολογιών και της υπολογιστικής υποστήριξης της διαδικασίας λήψης αποφάσεων. Είχε την επιστημονική ευθύνη σε 16 ερευνητικά έργα (12 διεθνή) και συμμετείχε ως κύρια ερευνήτρια σε άλλα 18 ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα.

Έχει συγγράψει 54 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Έχει επιπρόσθετα > 60 δημοσιεύσεις σε πλήρη πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων. Συμμετείχε σε πολλές Επιστημονικές/Οργανωτικές Επιτροπές συνεδρίων.

Έχει συμμετάσχει παλαιότερα στο ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών, σε Ομάδα Εμπειρογνωμόνων στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος και στο ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης. Σήμερα συμμετέχει στο ΔΣ της ΔΕΗ-Ανανεώσιμες ΑΕ. Από το 2007 μέχρι και σήμερα, συμμετέχει στο ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ ΕΜΠ.

Στάθης Ευάγγελος Risk Analyst, Διεύθυνση Πιστωτικού Κινδύνου Wholesale Banking, Aplha Bank

Ο Ευάγγελος Στάθης είναι Risk Analyst στη Διεύθυνση Αναπτύξεως Μεθοδολογιών Πιστωτικού Κινδύνου Wholesale Banking της ALPHA BANK. Απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με μεταπτυχιακές σπουδές (ΜSc in Banking and Finance) στο University of Stirling, UK. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως σύμβουλος επενδύσεων σε εταιρίες παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς και στο University of Indianapolis, Athens διδάσκοντας μαθήματα χρηματοοικονομικών. Στην πολυετή του παρουσία στον τραπεζικό χώρο έχει εργαστεί στον τομέα των χρηματοδοτήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων corporate banking, στην Οικονομική Ανάλυση και στην Ανάλυση και Διαχείριση Κινδύνων.

Σχετικές ομιλίες

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 2η ενότητα: Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Χωροταξία 01:44:04

Σεπ 29, 2014

Ανταγωνιστικότητα για ανάπτυξη: προτάσεις πολιτικής. 2η ενότητα: Εκπαίδευση - Καινοτομία - Επιχειρηματικότητα - Χωροταξία

Τραυλός Νικόλαος Καλογήρου Γιάννης Τσακανίκας Άγγελος Κομνηνός Νίκος Εμμανουηλίδης Παύλος Γιαννακούρου Γεωργία Κορρές Γεώργιος

Γλώσσα: Ελληνική