Bodossaki Lectures on Demand
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ

Κοινωνική επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη: Στόχοι προγράμματος της υπό σύσταση Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΔΟ.Σ.Κ.Ο.ΚΕ.Μ.»

Τζάκρης Αθανάσιος

28 Μαρτίου 2014

ΟΜΙΛΙΕΣ
EXIT FULL SCREEN VIDEO & SLIDES
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 14:30 ΠΡΟΒΟΛΕΣ 868
ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ /

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του τοπικού παραρτήματος της EUNIC Θεσσαλονίκης (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Θεσσαλονίκη) και της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης Α.Ε. του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσκλήθηκε μια πολύ σημαντική ομάδα αρμόδιων φορέων και οργανισμών καθώς και κοινωνικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και διεθνώς, για να ανταλλάξουν τα μέλη της τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο αυτής της ημερίδας, που είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τους νέους και το ευρύτερο κοινό σχετικά με τις ευκαιρίες και τις προοπτικές στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.
 
Σκοπός του συνεδρίου ήταν να αυξήσει το ενδιαφέρον για την κοινωνική επιχειρηματικότητα ανάμεσα στους νέους, να δώσει μεγαλύτερες ευκαιρίες σε όσους θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία στον τομέα και να προωθήσει την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος για την κοινωνική επιχειρηματικότητα.
 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με μια σειρά σεμιναρίων που οργανώθηκαν για να συμβάλλουν στον γενικότερο διάλογο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και να παρουσιάσουν μια σειρά καλών πρακτικών και διεθνών εμπειριών με απώτερο σκοπό την υποστήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη.
 
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, Θεσσαλονίκη 2014 και συνδιοργανώθηκε από τη EUNIC (British CouncilGoethe Institut Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-ϊσπανικό Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης «Φ.Γκ. Λορκα») και τη Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης Α.Ε. 
 
Τη διοργάνωση υποστήριξαν: Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Anna Lindh Foundation, ο Οργανισμός 180º, το περιοδικό ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, το φεστιβάλ «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», ο Ανάπλους και το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (KEPA).


Το Blod ευχαριστεί τους διοργανωτές για την παραχώρηση των βιντεοσκοπημένων ομιλιών της εκδήλωσης.

Τζάκρης Αθανάσιος Γραμματέας Δ.Σ. Παρατηρητηρίου Οργανώσεων Της Κοινωνίας των πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας
Ο Αθανάσιος Τζάκρης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός με ειδίκευση στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζεται στον ΟΤΕ για σχεδόν 30 χρόνια.
Είναι μέλος του «Κ136», μιας πρωτοβουλίας πολιτών που θελουν να εμποδίσουν την ιδιωτικοποίηση του νερού στη πόλη της Θεσσαλονίκης καθώς και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης για τα δικαιώματα των πεζών.

Είναι στο διοικητικό συμβούλιο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Προσκαλώ» για την κοινωνική οικονομία, από τις ενέργειες της οποίας προέκυψε το BiosCoop, μια συνεργατική οργάνωση κοινωνικών καταναλωτών. Το BiosCoopάνοιξε τον Νοέμβριο του 2013 το πρώτο μη κερδοσκοπικό κατάστημα προϊόντων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εμπορεύεται προϊόντα από μεμονωμένους παραγωγούς.

Ακόμα, είναι γραμματέας του Παρατηρητηρίου Οργανώσεων Πολιτών Κεντρικής Μακεδονίας. Με αυτή την ιδιότητα συμμετέχει στην μη κερδοσκοπική οργάνωση «Δομή στήριξης της κοινωνικής οικονομίας στη κεντρική Μακεδονία», η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμα «Λειτουργία περιφερειακών μηχανισμών για την υποστήριξη και την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων αλλά και άλλων πρωτοβουλιών κοινωνικής οικονομίας», όπως προκύπτει από το άρθρο 18 του ν. 4019/2011.

Σχετικές ομιλίες