ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΟΜΙΛΙΑΣ

 

Τίτλος:

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
 

Ομιλητής:

Καζαντζόπουλος Γιώργος
 

Γλώσσα:

Ελληνική
 

Ημερομηνία:

21/11/2013
 

Διάρκεια:

14:25
 

Εκδήλωση:

Ημερίδα: Κλιματική αλλαγή, επιπτώσεις στο Περιβάλλον και την Υγεία. Ενσωμάτωση γνώσης και εφαρμογή πολιτικών προσαρμογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
 

Διοργανωτής:

Περιφέρεια Αττικής, ΠΜΣ "Περιβάλλον και Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία" - Ιατρική Σχολή - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 

Χώρος:

Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών
 

Κατηγορία:

Περιβάλλον
 

Ετικέτες

κλιματική αλλαγή , εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
 
 
 
Με μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων στο πλαίσιο της ετήσιας ευρωπαϊκής συνάντησης Περιφερειακών και Τοπικών αρχών OPEN DAYS, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  της Ιατρικής Σχολής «Περιβάλλον & Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία».
 
Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια του διημέρου, δημιούργησαν την ευκαιρία να γίνει ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το κρίσιμο και επίκαιρο ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και των επιπτώσεών της στο περιβάλλον και την υγεία, το οποίο επηρεάζει άμεσα και έμμεσα ολόκληρο το φάσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή σημαντικών φορέων της χώρας μας (θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, εκπρόσωποι ΜΚΟ κλπ) αλλά και της Ευρώπης.
 
Στην 3η Θεματική Συνεδρία με θέμα  «Ευαισθητοποίηση-Συμβολή ΜΚΟ» συμμετείχε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ινστιτούτο- Ομάδα για τον Κόσμο» κι έγινε ανάλυση της ενότητας «Ακραία καιρικά φαινόμενα και Φυσικές καταστροφές- Διαχείριση κρίσεων Υγείας» από τον καθηγητή χειρουργικής του ΕΚΠΑ, κο Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ. 
 
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε η Μελέτη της Τράπεζας της Ελλάδος για την Κλιματική αλλαγή κι έγινε εισαγωγή στην «Κλιματική αλλαγή και Βιώσιμη ανάπτυξη» από τον καθηγητή του Ανοιχτού Παν/μίου των Βρυξελλών κο Luc Hens.
 
Τέλος, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής και Επιστημονική Υπεύθυνη του ΠΜΣ «Περιβάλλον & Υγεία. Διαχείριση Περιβαλλοντικών θεμάτων με Επιπτώσεις στην Υγεία», κα. Π. Νικολοπουλου-Σταμάτη, τόνισε τη σημασία την ενσωμάτωσης γνώσης στη Διαχείριση Περιβαλλοντικών Θεμάτων με επιπτώσεις στην Υγεία και την εφαρμογή πολιτικών προσαρμογής στην Τοπική αυτοδιοίκηση.
 
 • Πρόεδρος ΜΚΟ "Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο"
  Ο Γιώργος Καζαντζόπουλος είναι εμπειρογνώμονας σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και βιώσιμης ανάπτυξης στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Είναι, επίσης, επικεφαλής της διεθνούς Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ".
   
  Είναι μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 2000. Ήταν Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και Περιβαλλοντικός Υπεύθυνος του Ολυμπιακού Πάρκου Sydney 2000.
   
  Έχει εργαστεί ως Διευθυντής Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικός Ελεγκτής στη διεθνή πετρελαϊκή βιομηχανία, σε τοπικές αρχές, πανεπιστήμια κλπ.
  Παρείχε τις υπηρεσίες του ως διεθνής εμπειρογνώμονας στον τομέα του περιβάλλοντος και της αειφορίας στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας, καθώς και στην οργάνωση των WORLD GAMES Cali 2013, στην Κολομβία .
   
  Τον Νοέμβριο του 2005, ίδρυσε την εταιρία συμβούλων βιώσιμης ανάπτυξης GLOBAL CHALLENGES.